Pięć zestawów SET I–V
MENU Z WARSZTATÓW Z TAJSKIEGO GOTOWANIA
Przygotowaliśmy pięć, zróżnicowanych zestawów warsztatowych nauki gotowania po tajsku - dla grup jak i uczestników indywidualnych. Każdy z zestawów posiada różny poziom trudności: od prostych klasyków dla początkujących, przez przepisy średniozaawansowane, po dania, wymagające nieco większego zaangażowania. Wybierz zestaw, którego dań chciałbyś się nauczyć gotować. Indywidualnie dołącz do grupy lub sam zorganizuj swoją grupę od 4 osób do 7 osób.
SET I KUCHNIA dla FARANGA – to, co najbardziej lubicie:
Set „Must Be” – wszystkim dobrze znane, legendarne, najpopularniejsze dania kuchni tajskiej, którymi „zabłyśniesz” wśród znajomych, na domowym party – elementarz Faranga

Tom Yam Kung
Słynna zupa kokosowo-limonkowa z krewetkowa oraz pastą chili.

Pad Thai Gai
Legendarny, zasmażany makaron z sosem tamaryndowym, orzechami, fasolą Mung i kurczakiem.

Sałatka Som Tam - Papaja Pok Pok
Niekoniecznie z zielonej papai. Intensywna, ostra, kwaśna, słodka i słona, podawana z pieczonym kurczakiem w panierce. Kwintesencja Tajlandii.

Mango Sticky Rise
Kleisty ryż z świeżym mango – ulubiony deser wszystkich.
SET II KUCHNIA TAJSKA TRADYCYJNA – to, co jadacie w Tajlandii najczęściej (1):
Popularne, powszechnie znane i lubiane przez turystów dania Tajlandii. Nauczyć się gotować prawdziwego tajskiego Curry w kilku odmianach, to już fajna sprawa. Danie z ananasem na słodko – kwaśno, to ulubione danie wśród pań.

Tom Kha Gai
Łagodna zupa kokosowo-limonkowa z trawą cytrynową i kurczakiem.

Phat Priao Wan Pak Gai
Smażone warzywa w sosie słodko – kwaśnym, ananasem i kurczakiem.

Kaeng Khiao Wan Gai
Zielone curry z kurczakiem, bambusem i bazylią.

Gluay Kag
Smażone w cieście banany z sezamem i kokosem.
SET III KUCHNIA TAJSKA TRADYCYJNA – to, co jadacie w Tajlandii najczęściej (2):
Tutaj, stopień trudności ustawiamy już nieco wyżej – Ostre Suki Hang czy Tom Yam Seafood, to już dania wyższego wtajemniczenia.

Tom Yam Seafood
Zupa kokosowo-limonkowa z owocami morza.

Suki Hang
Makaron sojowy z wieprzowiną, warzywami w ostrym sosie sukijaki.

Khao Pad Moo
Zasmażany ryż w woku, w sosoie sojowym, warzywami, jajkiem i wieprzowiną.

Coconut Ice Cream Sticky
Lody kokosowe z kleistym ryżem i orzechami.
SET IV KUCHNIA TAJSKA BUALOY – szefowej menu specjalne:
Według nas - set nr 1. A to ze względu na niepowtarzalność procedury oraz smaku golonki, genialnych szparagów oraz tajemniczego przepisu na Sajgonki Bualoy (legenda wśród jej znajomych i klientów)

Tom Jued Wun Sen
Aromatyczna, delikatna zupa z makaronem ryżowym, kapustą pekińską, gotowanym świeżym ogórkiem nadziewanym mięsem i warzywami oraz klopsikami wieprzowymi

Kung Pad Normai Farang
Krewetki z wooka, zasmażane z szparagami lub brokułem w sosie sojowo-ostrgowym.

Khao Kha Moo
Legendarna golonka w aromatycznym, słodko-korzennym sosie sojowo-cynamonowym.

Sajgonki Bualoy
Nauczymy Was jak przygotować bezkompromisowe, chrupiące sajgonki.
SET V KUCHNIA TAJSKA DLA TAJÓW – to, co tak naprawdę jadają Tajowie:
Jeśli chcecie doświadczyć domowej kuchni tajskiej, takiej, którą zarówno my, nasza rodzina, jak i większość Tajów stosuje na co dzień, to ten zestaw będzie dla Ciebie świetnym doświadczeniem.

Kiao Nam Wonton Soup
Delikatny i aromatyczny bulion z ręcznie klejonymi pierożkami wonton, z nadzieniem warzywno-mięsnym

Pad Kra Pao
Smażona siekana wołowina z tajską bazylią, chili, ryżem oraz jajkiem sadzonym – podstawa tajskich posiłków.

Khao Man Gai
Ryż przygotowany w bulionie, podawany z gotowanym mięsem kurczaka, warzywami, sosami oraz miseczką bulionu z kolendrą - najsłynniejsze domowe danie w Tajlandii.
Pierożki „ Curry Puf”
Rarytas tajski - na cieście francuskim z nadzieniem cebulowo-ziemniaczano-mięsnym.