Kuchnia tajska bez tajemnic!

Warsztaty gotowania prowadzone są przez pochodzącą z Tajlandii chef Bualoy Jabłońską, której asystuje zespół Tajek. Uczestnicy uczą się, jak należy przygotowywać oryginalne dania kuchni tajskiej. Od wybrania i przetworzenia produktów: mięsa, owoców morza, warzyw, owoców, poprzez oryginalne techniki gotowania, a na przyprawianiu kończąc. To będzie smacznie spędzony czas!

To jedyne takie warsztaty w całej Polsce! Po pierwsze, prowadzi je osobiście Tajka, a po drugie szkoleniu towarzyszy ciekawa narracja, prowadzona przez showmana i podróżnika po Tajlandii – Edmunda Jabłońskiego. Odkrywa przed uczestnikami kulinarne tajemnice Orientu.

Tajskie gotowanie dla każdego!

W kursie może wziąć udział każdy, kto ma apetyt na nowe, kulinarne doświadczenia. Nie trzeba być kucharzem, ale warto zabrać ze sobą garść dobrej energii. Przyda się, bo warsztatom zawsze towarzyszy wspaniała atmosfera. A co z poziomem trudności? Zawsze podajemy go w opisie wydarzenia lub dopasowujemy do potrzeb grupy min. 10 osób, która zapuka do nas po indywidualne szkolenie. Zgłaszają się do nas firmy, grupy przyjaciół, rodziny, inne akademie kulinarne. Ty też możesz! Nauczysz się gotować i przy okazji skosztujesz tradycyjnych dań prosto z Tajlandii. Zapowiada się pysznie, prawda?

Wspólne gotowanie połączone z bieżącą konsumpcją przygotowanych dań. Uczestnicy kończą warsztaty z praktyczną umiejętnością gotowania po tajsku.

Zapisz się na nadchodzące warsztaty lub zbierz grupę min. 10. osób, a zorganizujemy indywidualne szkolenie we wskazanym przez klienta miejscu.

Podczas warsztatów używamy najlepszej jakości produktów, przypraw z Tajlandii oraz eko naczyń. Dbamy o kursantów i o środowisko!

Koszt udziału organizacji warsztatów dla grup zorganizowanych jest uzależniony od liczby uczestników i miejsca realizacji.

NAJBLIŻSZE WARSZTATY

Oryginalna Domowa Kuchnia Tajska I

Tym razem nauczymy się gotować czterech popularnych dań tajskich z których na szczególną uwagę zasługuje legendarny makaron Pad Thai z słodko- kwaśno - cierpkim tamaryndowym sosem. Tajowie mają małego bzika na punkcie tego dania i bywają restauracje które zajmują się przygotowaniem wyłącznie tego dania. Danie które z pewnością polubią wszyscy wegetarianie, to Phat Priao Wan Pak - kolorowe warzywa z słodkim świeżym ananasem. Pychotka.

Stopień trudności:

Miejsce: Sopot, Hotel Haffner

Termin: 25 marca 2020, 16:00

Czas trwania: 4 godziny

ZOBACZ
260,00 
Zobacz wszystkie warsztaty