Pięć zestawów MENU 1–5
MENU WIECZORKÓW Z TAJSKIEGO GOTOWANIA
Przygotowaliśmy pięć, zróżnicowanych zestawów wieczorków nauki gotowania po tajsku – dla grup i uczestników indywidualnych. Zostawiamy dotychczasowe opisy potraw i zdjęcia. Wybierz zestaw, którego dań chcesz spróbować i się ich nauczyć.
MENU 1 KO CHANG
Set „Must Be” – wszystkim dobrze znane, legendarne, najpopularniejsze dania kuchni tajskiej, którymi „zabłyśniesz” wśród znajomych, na domowym party – elementarz Faranga

Tom Yam Kung
Słynna zupa kokosowo-limonkowa z krewetkowa oraz pastą chili.

Pad Thai Gai
Legendarny, zasmażany makaron z sosem tamaryndowym, orzechami, fasolą Mung i kurczakiem.

Sałatka Som Tam - Papaja Pok Pok
Niekoniecznie z zielonej papai. Intensywna, ostra, kwaśna, słodka i słona, podawana z pieczonym kurczakiem w panierce. Kwintesencja Tajlandii.

Mango Sticky Rise
Kleisty ryż z świeżym mango – ulubiony deser wszystkich.
MENU 2 KO SAMUT
Popularne, powszechnie znane i lubiane przez turystów dania Tajlandii. Nauczyć się gotować prawdziwego tajskiego Curry w kilku odmianach, to już fajna sprawa. Danie z ananasem na słodko – kwaśno, to ulubione danie wśród pań.

Tom Kha Gai
Łagodna zupa kokosowo-limonkowa z trawą cytrynową i kurczakiem.

Phat Priao Wan Pak Gai
Smażone warzywa w sosie słodko – kwaśnym, ananasem i kurczakiem.

Kaeng Khiao Wan Gai
Zielone curry z kurczakiem, bambusem i bazylią.

Gluay Kag
Smażone w cieście banany z sezamem i kokosem.
MENU 3 KO SAMET
Tutaj, stopień trudności ustawiamy już nieco wyżej – Ostre Suki Hang czy Tom Yam Seafood, to już dania wyższego wtajemniczenia.

Tom Yam Seafood
Zupa kokosowo-limonkowa z owocami morza.

Suki Hang
Makaron sojowy z wieprzowiną, warzywami w ostrym sosie sukijaki.

Khao Pad Moo
Zasmażany ryż w woku, w sosoie sojowym, warzywami, jajkiem i wieprzowiną.

Coconut Ice Cream Sticky
Lody kokosowe z kleistym ryżem i orzechami.
MENU 4 KO LIPE
Według nas - set nr 1. A to ze względu na niepowtarzalność procedury oraz smaku golonki, genialnych szparagów oraz tajemniczego przepisu na Sajgonki Bualoy (legenda wśród jej znajomych i klientów)

Tom Jued Wun Sen
Aromatyczna, delikatna zupa z makaronem ryżowym, kapustą pekińską, gotowanym świeżym ogórkiem nadziewanym mięsem i warzywami oraz klopsikami wieprzowymi

Kung Pad Normai Farang
Krewetki z wooka, zasmażane z szparagami lub brokułem w sosie sojowo-ostrgowym.

Khao Kha Moo
Legendarna golonka w aromatycznym, słodko-korzennym sosie sojowo-cynamonowym.

Sajgonki Bualoy
Nauczymy Was jak przygotować bezkompromisowe, chrupiące sajgonki.
MENU 5 KO PHIPHI
Jeśli chcecie doświadczyć domowej kuchni tajskiej, takiej, którą zarówno my, nasza rodzina, jak i większość Tajów stosuje na co dzień, to ten zestaw będzie dla Ciebie świetnym doświadczeniem.

Kiao Nam Wonton Soup
Delikatny i aromatyczny bulion z ręcznie klejonymi pierożkami wonton, z nadzieniem warzywno-mięsnym

Pad Kra Pao
Smażona siekana wołowina z tajską bazylią, chili, ryżem oraz jajkiem sadzonym – podstawa tajskich posiłków.

Khao Man Gai
Ryż przygotowany w bulionie, podawany z gotowanym mięsem kurczaka, warzywami, sosami oraz miseczką bulionu z kolendrą - najsłynniejsze domowe danie w Tajlandii.
Pierożki „ Curry Puf”
Rarytas tajski - na cieście francuskim z nadzieniem cebulowo-ziemniaczano-mięsnym.