Przejdź do treści
Tajskie Gotowanie
  • Warsztaty indywidualne
  • Warsztaty grupowe
  • Wieczorki Kulinarne
  • Oferta dla firm
  • Catering
  • Menu Warsztatów
  • Menu Wieczorków
  • O nas
  • kontakt
  • Koszyk

Pięć zestawów SET I–V

MENU Z WARSZTATÓW Z TAJSKIEGO GOTOWANIA

Przygotowaliśmy pięć, zróżnicowanych zestawów warsztatowych nauki gotowania po tajsku - dla grup jak i uczestników indywidualnych. Każdy z zestawów posiada różny poziom trudności: od prostych klasyków dla początkujących, przez przepisy średniozaawansowane, po dania, wymagające nieco większego zaangażowania. Wybierz zestaw, którego dań chciałbyś się nauczyć gotować. Indywidualnie dołącz do grupy lub sam zorganizuj swoją grupę od 4 osób do 7 osób.

SET I KUCHNIA dla FARANGA – to, co najbardziej lubicie:

Poziom trudności:

Set „Must Be” – wszystkim dobrze znane, legendarne, najpopularniejsze dania kuchni tajskiej, którymi „zabłyśniesz” wśród znajomych, na domowym party – elementarz Faranga

Tom Yam Kung
Tom Yam Kung

Słynna zupa kokosowo-limonkowa z krewetkowa oraz pastą chili.

Pad Thai Gai
Pad Thai Gai

Legendarny, zasmażany makaron z sosem tamaryndowym, orzechami, fasolą Mung i kurczakiem.

Sałatka Som Tam - Papaja Pok Pok
Sałatka Som Tam - Papaja Pok Pok

Niekoniecznie z zielonej papai. Intensywna, ostra, kwaśna, słodka i słona, podawana z pieczonym kurczakiem w panierce. Kwintesencja Tajlandii.

Mango Sticky Rise
Mango Sticky Rise

Kleisty ryż z świeżym mango – ulubiony deser wszystkich.


SET II KUCHNIA TAJSKA TRADYCYJNA – to, co jadacie w Tajlandii najczęściej (1):

Poziom trudności:

Popularne, powszechnie znane i lubiane przez turystów dania Tajlandii. Nauczyć się gotować prawdziwego tajskiego Curry w kilku odmianach, to już fajna sprawa. Danie z ananasem na słodko – kwaśno, to ulubione danie wśród pań.

Tom Kha Gai
Tom Kha Gai

Łagodna zupa kokosowo-limonkowa z trawą cytrynową i kurczakiem.

Phat Priao Wan Pak Gai
Phat Priao Wan Pak Gai

Smażone warzywa w sosie słodko – kwaśnym, ananasem i kurczakiem.

Kaeng Khiao Wan Gai
Kaeng Khiao Wan Gai

Zielone curry z kurczakiem, bambusem i bazylią.

Kaeng Khiao Wan Gai
Gluay Kag

Smażone w cieście banany z sezamem i kokosem.


SET III KUCHNIA TAJSKA TRADYCYJNA – to, co jadacie w Tajlandii najczęściej (2):

Poziom trudności:

Tutaj, stopień trudności ustawiamy już nieco wyżej – Ostre Suki Hang czy Tom Yam Seafood, to już dania wyższego wtajemniczenia.

Tom Yam Seafood
Tom Yam Seafood

Zupa kokosowo-limonkowa z owocami morza.

Suki Hang
Suki Hang

Makaron sojowy z wieprzowiną, warzywami w ostrym sosie sukijaki.

Khao Pad Moo
Khao Pad Moo

Zasmażany ryż w woku, w sosoie sojowym, warzywami, jajkiem i wieprzowiną.

Kaeng Khiao Wan Gai
Coconut Ice Cream Sticky

Lody kokosowe z kleistym ryżem i orzechami.


SET IV KUCHNIA TAJSKA BUALOY – szefowej menu specjalne:

Poziom trudności:

Według nas - set nr 1. A to ze względu na niepowtarzalność procedury oraz smaku golonki, genialnych szparagów oraz tajemniczego przepisu na Sajgonki Bualoy (legenda wśród jej znajomych i klientów)

Tom Jued Wun Sen
Tom Jued Wun Sen

Aromatyczna, delikatna zupa z makaronem ryżowym, kapustą pekińską, gotowanym świeżym ogórkiem nadziewanym mięsem i warzywami oraz klopsikami wieprzowymi

Kung Pad Normai Farang
Kung Pad Normai Farang

Krewetki z wooka, zasmażane z szparagami lub brokułem w sosie sojowo-ostrgowym.

Khao Kha Moo
Khao Kha Moo

Legendarna golonka w aromatycznym, słodko-korzennym sosie sojowo-cynamonowym.

Sajgonki Bualoy
Sajgonki Bualoy

Nauczymy Was jak przygotować bezkompromisowe, chrupiące sajgonki.


SET V KUCHNIA TAJSKA DLA TAJÓW – to, co tak naprawdę jadają Tajowie:

Poziom trudności:

Jeśli chcecie doświadczyć domowej kuchni tajskiej, takiej, którą zarówno my, nasza rodzina, jak i większość Tajów stosuje na co dzień, to ten zestaw będzie dla Ciebie świetnym doświadczeniem.

Kiao Nam Wonton Soup
Kiao Nam Wonton Soup

Delikatny i aromatyczny bulion z ręcznie klejonymi pierożkami wonton, z nadzieniem warzywno-mięsnym

Khao Man Gai
Pad Kra Pao

Smażona siekana wołowina z tajską bazylią, chili, ryżem oraz jajkiem sadzonym – podstawa tajskich posiłków.

Khao Man Gai
Khao Man Gai

Ryż przygotowany w bulionie, podawany z gotowanym mięsem kurczaka, warzywami, sosami oraz miseczką bulionu z kolendrą - najsłynniejsze domowe danie w Tajlandii.

Pierożki „ Curry Puf”
Pierożki „ Curry Puf”

Rarytas tajski - na cieście francuskim z nadzieniem cebulowo-ziemniaczano-mięsnym.


  • 2025 TAJSKIE GOTOWANIE

  • POLITYKA PRYWATNOŚCI
  • |  
  • REGULAMIN
  • wykonanie: HEXIO.PL